Vila - Prodamo - Maribor, Podravje

Nadstandardna vila na Studencih

1.350.000 € InStock Druge valute
 
Studenci - Maribor, Podravje
ID: 490321064-37
Skupno št. sob:
10
Spalnice:
5
Št. kopalnic
4
Skupaj (m²)
607,40
Velikost zemljišča (m²)
2.109
Leto gradnje
2007

Št. stranišč:
4
Opis lokacije

Meje mestne četrti - Studenci so na severu reka Drava, na vzhodu Črtomirova ulica do Murkove in Engelsove ulice, na jugu Ilichova, Regionalni RTV-center Maribor in vznožje Pekrske gorce, na zahodu pa Lesarska ulica (pri Lesarski šoli).

Studenci so bili vse do druge polovice 19. stoletja vas pri Mariboru. Šele v drugi polovici 19. stoletja so se z izgradnjo koroške železnice in delavnic južne železnice (1863) vključili v mariborski gospodarski prostor. Vas je z mestom povezovala Jožefova cesta, ki je dobila ime po cerkvi sv. Jožefa na Studencih; danes je to Ruška cesta. Leta 1850 so bile na osnovi deželnega zakonika ustanovljene krajevne občine, med njimi tudi Studenci.

Mestna četrt Studenci zajema sedaj območje nekdanjih studenških KS, in sicer KS Pohorski bataljon, KS heroja Šercerja in KS Franc Zalaznik – Leon.

7. aprila 1919 se je v studenški osnovni šoli prvič poučevalo v slovenskem jeziku, zato MČ Studenci praznuje 7. aprila svoj krajevni praznik. Za obveščanje krajanov občasno izdaja glasilo Studenčan.

V MČ Studenci na področju izobraževanj delujejo Vrtec Studenci Maribor, Waldorfski vrtec, OŠ Janka Padežnika, Waldorfska šola, Srednja lesarska in gozdarska šola Maribor, Lesarska šola Maribor, Prometna šola Maribor in Knjižnica Studenci. Na Studencih, med Erjavčevo ulico in Pekrsko cesto, je tudi dom starejših – Dom pod gorco.

Krajani mestne četrti živijo s krajem, se med seboj družijo in skrbijo za prijetnejša srečanja na športnem, kulturnem in drugem področju. V MČ delujejo Prostovoljsko gasilsko društvo Studenci, Kulturno društvo Studenci – Maribor, Športno društvo Studenci, Taborniški rod Ukročena Reka Studenci, Čebelarska društvo Peter Močnik, Judo klub Železničar, Turistično društvo Studenci, ZZB NOB Mb Studenci Zveza slovenskih častnikov – območna enota Studenci, društvo tabornikov Bratov Šarh, Turistično humanitarno društvo Glas, Društvo obrtnikov Maribor, Medgeneracijsko društvo, Društvo upokojencev Studenci, Karitas, Zavod Aloja, Zbor samoorganizirane četrtne skupnosti in Župnija sv. Jožefa Maribor.

Odgovorna oseba za posredovanje informacij javnega značaja je Janez Šauperl, predsednik sveta mestne četrti.
Drugi stroški
Kupec nosi stroške izpeljave pravnega posla

Značilnosti/posebnosti nepremičnine:

Elektrika
Internet
Kabelski priključek
Kanalizacija
Ogrevanje
Solarni kolektorji
Toplotna črpalka
Bližina gozda
Na mirni lokaciji
Na obrobju gozda
Naselje
V bližini javnega transporta
V bližini šole
V bližini trgovskega centra
V/blizu gozdu(a)
Zasebno
Avt. vhodna vrata
Delno talno gretje
Klet/shramba
Kuhinja
Kuhinja z jedilnim pultom
Okno z razgledom
Opremljeno
Parket
Pod - parket
Predverje
Dostop za invalidski voziček
Lokacija
Sodobna
Vila
Zidana z opeko
Jug
Sever
Vzhod
Balkon
Garaža za dva avtomobila
Nizko energijska
Parkirišče
Pogled z razgledom
Ravna streha
Ribnik
Vrt

Energetska učinkovitost

Certifikat temelji na :   Izračun
Datum certifikata:   24/04/2023
Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe s priporočili za povečanje energetske učinkovitosti. Bistven del energetske izkaznice ni zgolj podatek o rabi energije, temveč tudi predlagani ukrepi za povečanje energijske učinkovitosti, ki so del energetske izkaznice.Nepremičnina, ki dosega A ali B energetsko učinkovitost ima običajno nižje stroške pri porabi energije in je prijaznejša okolju.
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Nepremičninski svetovalec
Martin Kandrič Martin Kandrič Cafova ulica 2
Maribor, Podravje, Slovenija
2000

Martin Kandrič Št. licence: 0330403276

EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Avenija, Maribor Maribor Cafova ulica 2
Maribor, Podravje, Slovenija
2000

Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Martin Kandrič Martin Kandrič Cafova ulica 2
Maribor, Podravje, Slovenija
2000

EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Avenija, Maribor Maribor

Priljubljene nepremičnine

Primerjaj


Zgodovina ogledov

Primerjaj