Stanovanje - Prodamo - Celje, Savinjska

2,5 SOBNO / 96,8 M2 VELIKO STANOVANJE CELJE CENTER

149.700 € InStock Druge valute
 
Celje, Savinjska
ID: 490281022-212
Skupno št. sob:
3
Spalnice:
1
Št. kopalnic
1
Skupaj (m²)
96,80
Leto gradnje
1955

Št. stranišč:
1
Opis lokacije

Celje je mesto na Štajerskem v Republiki Sloveniji, sedež mestne občine Celje in upravne enote ter središče Savinjske statistične regije. S skoraj 38.000 prebivalci je tretje ali četrto največje slovensko mesto, primerljivo s Kranjem.

Mestna občina Celje šteje okoli 50.000 prebivalcev, mestna aglomeracija pa preko 70.000.

Celje leži ob sotočju rek Savinje in Voglajne v Spodnji Savinjski dolini oz. Celjski kotlini. Srednja nadmorska višina mesta je 241 m.

V Celju ima sedež eno izmed štirih višjih sodišč v Sloveniji, rimskokatoliška škofija (od 2006), Slovensko ljudsko gledališče, regionalne Splošna bolnišnica z urgentnim centrom, osrednja knjižnica, Pokrajinski muzej, Muzej novejše zgodovine, Zgodovinski arhiv, Hiša kulture Celje ter več galerij. V Celju je sedež založbe Mohorjeva družba, za umetnostni razvoj mesta pa skrbi Zavod Celeia.

Značilnosti/posebnosti nepremičnine:

Pogled na hribe/gorovje
Klet/shramba
Opremljeno
Pogled z razgledom
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Celje je mesto v Republiki Sloveniji, sedež mestne občine Celje in upravne enote ter središče Savinjske statistične regije, ki leži ob sotočju rek Savinje in Voglajne v Spodnji Savinjski dolini oz. Celjski kotlini. S približno 38.000 prebivalci (2020, mestna občina jih šteje okoli 50.000, mestna aglomeracija pa preko 70.000) je tretje ali četrto največje slovensko mesto (primerljivo s Kranjem, a ima Celje kot regionalno središče nekaj več centralnih funkcij) in je zlasti po zgodovinskem pomenu prav tako eno od najpomembnejših slovenskih središč.

Tam se nahaja sedež enega izmed štirih višjih sodišč v Sloveniji, rimskokatoliške škofije (od 2006), Slovenskega ljudskega gledališča, regionalne Splošne bolnišnice z urgentnim centrom, osrednje knjižnice, pokrajinskega muzeja, Muzeja novejše zgodovine, Zgodovinskega arhiva, Hiše kulture ter več galerij. V Celju je sedež založbe Mohorjeva družba, za umetnostni razvoj mesta pa skrbi Zavod Celeia.

Pri tem je tudi pomembno sejemsko in prireditveno mesto (najpomembnejši je vsakoletni Mednarodni obrtni sejem Celje). Mesto ima več gimnazij, srednjih, višjih in visokih šol ter enega največjih šolskih centrov v Sloveniji. V Celju ima sedež tudi Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) in TECOS, Razvojni center orodjarstva Slovenije.

Ne gre pozabiti na močno razvit šport, saj je tradicionalno najpomembnejše atletsko središče v Sloveniji s prvim samostojnim atletskim klubom in lastnim stadionom, v športni Dvorani Zlatorog pa domuje Rokometni klub Celje.

Največja znamenitost je Stari grad Celje, ki se prvič omenja leta 1322 in je bil sedež Celjskih grofov, najvplivnejše plemiške rodbine na Slovenskem. Z njihovega grba izhaja današnji celjski grb - tri zlate šestkrake zvezde na modrem ščitu, ki so zdaj tudi del slovenskega grba.


Obiščite nas v nepremičninski agenciji v Celju:
Vrunčeva 1
3000 Celje

Pišite nam tukaj.

Vir fotografij: www.slovenia.info

Nepremičninski svetovalec
Jure Boris Janežič Jure Boris Janežič Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Jure Boris Janežič Št. licence: 0287702848

EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Premium, Celje Celje Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Jure Boris Janežič Jure Boris Janežič Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000
EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Premium, Celje Celje

Priljubljene nepremičnine

Primerjaj


Zgodovina ogledov

Primerjaj