Stanovanje - Prodamo - Celje, Savinjska

2 ločeni stanovanji

147.000 € InStock Druge valute
 
Celje, Savinjska
ID: 490281015-449
Skupno št. sob:
3
Spalnice:
2
Št. kopalnic
2
Skupaj (m²)
87,60
Leto gradnje
1895

Št. stranišč:
2
Opis lokacije

Geografsko razgibana krajevna skupnost je ločena od pravega mesta Celje po strugi Voglajne in Savinje. Mostova preko Voglajne in Savinje nas popeljeta iz mesta v ta svet. Številne regulacije strug, zlasti protipoplavni ukrepi so v marsičem spremenili zgodovinsko podobo tega območja. Voglajno so ob zadnji regulaciji leta 1968 premestili z zahodne strani hiše pogrebnega zavoda, v kateri je danes sedež KS, na njeno drugo stran. Ob tej priliki so porušili znano gostilno Zeleni travnik in l. 1899 zgrajeno mestno klavnico in napravili večjo zelenico. Prej je bilo med gostilno in starim mestom celo prostora za svinjske sejme. Le-ta je obdržal svojo tradicijo, preselil se je na prostor pred TUŠ Centrom. Obiskanost sejma ob sredah kaže na spoštovanje tradicije, pristnost sejmarskega druženja, trgovanja, pogajanj in pestre ponudbe. Danes je to priljubljeno mesto druženja Celjanov in okoličanov.

Značilnosti/posebnosti nepremičnine:

Elektrika
Klima
Voda
V bližini javnega transporta
Jug
Zahod
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Celje je mesto v Republiki Sloveniji, sedež mestne občine Celje in upravne enote ter središče Savinjske statistične regije, ki leži ob sotočju rek Savinje in Voglajne v Spodnji Savinjski dolini oz. Celjski kotlini. S približno 38.000 prebivalci (2020, mestna občina jih šteje okoli 50.000, mestna aglomeracija pa preko 70.000) je tretje ali četrto največje slovensko mesto (primerljivo s Kranjem, a ima Celje kot regionalno središče nekaj več centralnih funkcij) in je zlasti po zgodovinskem pomenu prav tako eno od najpomembnejših slovenskih središč.

Tam se nahaja sedež enega izmed štirih višjih sodišč v Sloveniji, rimskokatoliške škofije (od 2006), Slovenskega ljudskega gledališča, regionalne Splošne bolnišnice z urgentnim centrom, osrednje knjižnice, pokrajinskega muzeja, Muzeja novejše zgodovine, Zgodovinskega arhiva, Hiše kulture ter več galerij. V Celju je sedež založbe Mohorjeva družba, za umetnostni razvoj mesta pa skrbi Zavod Celeia.

Pri tem je tudi pomembno sejemsko in prireditveno mesto (najpomembnejši je vsakoletni Mednarodni obrtni sejem Celje). Mesto ima več gimnazij, srednjih, višjih in visokih šol ter enega največjih šolskih centrov v Sloveniji. V Celju ima sedež tudi Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) in TECOS, Razvojni center orodjarstva Slovenije.

Ne gre pozabiti na močno razvit šport, saj je tradicionalno najpomembnejše atletsko središče v Sloveniji s prvim samostojnim atletskim klubom in lastnim stadionom, v športni Dvorani Zlatorog pa domuje Rokometni klub Celje.

Največja znamenitost je Stari grad Celje, ki se prvič omenja leta 1322 in je bil sedež Celjskih grofov, najvplivnejše plemiške rodbine na Slovenskem. Z njihovega grba izhaja današnji celjski grb - tri zlate šestkrake zvezde na modrem ščitu, ki so zdaj tudi del slovenskega grba.


Obiščite nas v nepremičninski agenciji v Celju:
Vrunčeva 1
3000 Celje

Pišite nam tukaj.

Vir fotografij: www.slovenia.info

Nepremičninski svetovalec
Gregor Oman Gregor Oman Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Gregor Oman Št. licence: 02235

EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Premium, Celje Celje Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Gregor Oman Gregor Oman Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000
EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Premium, Celje Celje

Priljubljene nepremičnine

Primerjaj


Zgodovina ogledov

Primerjaj