Gostilna/bar/pub - Prodamo - Ljutomer, Pomurje


Izletniška kmetija v Prlekiji

Ljutomer, Pomurje
ID: 490381001-48
Skupaj m²
114
Velikost zemljišča (m²)
7.908
Skupna velikost (m²)
114
Leto gradnje
1988

Sedanja uporaba:
vinotoč
Zgradba ob cesti
1
Dvigalo
0
Slovenian
Disclaimer:
Translations of the property description are powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match description in the original language.
Izletniška kmetija se nahaja ob asfaltirani vaški cesti vrh griča, v naselju Šprinc, v občini Razkrižje. K manjšemu vikendu, zgrajenemu leta 1988, je bil dograjen leta 2000 prizidek za namene vinotoča, kasneje izletniške kmetije. Pred objektom je urejeno parkirišče, ob objektu pa sta še nadstrešnica in stara lesena preša, grajena 1887 ter ribnik in zeliščni vrt.

Vhod za goste je v pritličju, z glavne ceste. Ob vstopu v izletniško kmetijo se znajdemo v prijetno urejeni veliki gostinski sobi, ki je opremljena z ročno izdelanim masivnim pohištvom ter jo krasijo hudomušne stenske poslikave. Sredi prostora kraljuje lična krušna peč za ogrevanje celotnega prostora, v prostoru na desno se nahaja pult-točilnica iz masivnega lesa, mimo pulta pa pridemo na zaprto teraso s čudovitim pogledom na lepo razkriško pokrajino ter razgledom na celotno Prekmurje. Tukaj se nahaja tudi peč za peko pic in domačega kruha ter pogač. V pritličju je večnamenski prostor ter stopnišče, ki povezuje vinotoč s kletjo. Tu se nahaja tudi velika in v celoti opremljena kuhinja in spalnica z izhodom na balkon ter kopalnica. Notranja oprema skupaj z gostinskim inventarjem, je vključena v ceno.

V kletni etaži prizidka je vinotoč z barom ter hlajena klet V kletnih prostorih se nahajajo še sanitarije za goste vinotoča ter kotlovnica. Pod teraso vikenda je urejena vinska klet, shramba za orodje ter večnamenski prostor.

Vikend je bil grajen leta 1988 ter leta 2000 dograjen prizidek, vse je opečne gradnje, velika krita terasa je lesene konstrukcije, vikend krit z opečno kritino. Stavbno pohištvo je leseno. Vikend se ogreva s centralno kurjavo na kurilno olje. Urejena je napeljava za elektriko, vodo, priključek za optiko, možnost priključka na javno kanalizacijo.

Zemljišče, na katerem stoji izletniška kmetija, obsega skupaj 3606 m2 ter se razteza po hribu navzdol z zasajenim vinogradom. V nadaljevanju vinograda se nahajata še dve parceli, delno vinograd ter gozd, v velikosti 4302 m2.
Posest se nahaja na zelo lepi vinorodni točki, je skrbno negovana, prav tako je objekt finaliziran in vzdrževan, vendar zadnji dve leti ni bil v obratovanju. Zato iščemo kupca, ki bi bil pripravljen ponovno oživiti dejavnost, se s tem preživljati ali si zastaviti nove izzive ter ideje. Priložnost je izjemna, saj je do bližnjega Razkrižja z vso infrastrukturo le 2 km. V Razkrižju se nahaja tudi turistična znamenitost in ena izmed redkih zelenih točk Slovenije - Razkriški kot. Razkriški kot je poleg Bukovniškega jezera eno najbolj znanih nahajališče zdravilnih zemeljskih energij v Sloveniji. Znamenita sta tudi zdravilni Ivanov izvir in prazgodovinska naselbina. Omeniti je potrebno še zelo dobro sodelovanje na turističnem področju na tej lokaciji s sosednjo Hrvaško. Vabljeni k ustvarjanju vaše dodatne ponudbe v tej čudoviti pokrajini!

Pokličite za več informacij oz. ogled.

Značilnosti/posebnosti nepremičnine:

Elektrika
Voda
Bližina gozda
Dobra logistična povezava
Podeželje
Pogled na hribe/gorovje
Klet/shramba
Krušna peč
Kuhinja
Ogrevanje na kurilno olje
Stenske poslikave
Lokacija
Zemljiška knjiga
Zidana z opeko
Balkon
Dovoljeno parkiranje
Parkirišče
Pogled z razgledom

Energetska učinkovitost

Certifikat temelji na :   Izračun
Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe s priporočili za povečanje energetske učinkovitosti. Bistven del energetske izkaznice ni zgolj podatek o rabi energije, temveč tudi predlagani ukrepi za povečanje energijske učinkovitosti, ki so del energetske izkaznice.Nepremičnina, ki dosega A ali B energetsko učinkovitost ima običajno nižje stroške pri porabi energije in je prijaznejša okolju.
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Nepremičninski svetovalec
Vodja agencije - Lidija Belovič - RE/MAX Pomurje
Lidija Belovič

Lidija Belovič

RE/MAX Pomurje


Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Lidija Belovič

RE/MAX Pomurje

Ulica Štefana Kovača 3
PRO-BEL, d.o.o.

Beltinci, Pomurje, Slovenija
9231

Priljubljene nepremičnine

Deli & Primerjaj


Zgodovina ogledov

Deli & Primerjaj