Hiša - Prodamo - Griže, Savinjska

ŽALEC / GRIŽE / ZABUKOVICA / 2 STANOVANJSKA HIŠA

117.700 € InStock Druge valute
 
Griže, Savinjska
ID: 490281022-207
Skupno št. sob:
5
Spalnice:
4
Št. kopalnic
2
Skupaj (m²)
176,40
Velikost zemljišča (m²)
2.068
Leto gradnje
1972
Parkirišča
3

Št. nadstropij
2
Št. stranišč:
2
Opis lokacije

Čeprav se prvi zapisi o obstoju Griž pojavijo šele leta v poznem srednjem veku, je v neposredni bližini Griž mogoče zaslediti še starejše sledove poselitve. Pri tem imamo v mislih predvsem keltske gomile iz obdobja Starejše železne dobe. Gomile so razporejene po obronkih vzpetine Hom in segajo vse tja do Spodnjih Griž. Nekaj gomil je danes že odkopanih, dasiravno se najdbe ne morejo primerjati z zakladi, ki so jih našli v podobnih grobiščih na Dolenjskem. Na brežinah reke Savinje pa so arheologi našli kipec, ki upodablja žensko, spojeno z račjo figuro in najverjetneje predstavlja lokalno božanstvo reke Savinje.

O rimski ekspanziji na griških tleh zaenkrat še ni bilo najdenih sledi. K temu najverjetneje najbolj pripomore dejstvo, da so se Rimljani raje zadrževali v dolinskih in lažje dostopnih območjih. 10 km od Griž je ležalo eno večjih rimskih mest na Slovenskem, antična Celeia, današnje Celje.

V srednjem veku se pisna omemba Griž prvič pojavi že leta 1241, čeprav se domneva da je bilo območje poseljeno že v času prihoda Slovanov.

Čeprav so pogosto Griže večje in tudi ponekod starejše od drugih slovenskih trgov, jim ta naziv ni bil nikoli dodeljen, kar je najverjetneje posledica odmaknjenosti od glavnih prometnih poti skozi dolino in velika površina, po kateri je naselje ratreseno. Eden izmed razlogov je najbrž tudi ta, da Griže nimajo strnjenega jedra, značilnega za večino trgov in mest.

Značilnosti/posebnosti nepremičnine:

Podeželje
Pogled na hribe/gorovje
Klet/shramba
Pogled z razgledom
Vrt
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Nepremičninski svetovalec
Jure Boris Janežič Jure Boris Janežič Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Jure Boris Janežič

EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Premium, Celje Celje Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Jure Boris Janežič Jure Boris Janežič Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000

Vrunčeva 1
Nepremičninska družba d.o.o.
Celje, Savinjska, Slovenija
3000
EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Premium, Celje Celje

Priljubljene nepremičnine

Primerjaj


Zgodovina ogledov

Primerjaj