Gostilna/bar/pub - Prodamo - Nova Gorica, Primorska Severna

Gostinski lokal v središču Solkana

185.000 € InStock Druge valute
 
Nova Gorica, Primorska Severna
Renovated
ID: 490371006-77
Skupaj (m²)
170
Leto/Mesec gradnje
1920/01

Sedanja uporaba:
gostinski lokal
Vrednost stanovanjskih delnic
0
Zgradba ob cesti
Da
Opis lokacije

Solkan je predmestno naselje v Občini Nova Gorica z okoli 3.200 prebivalci. Leta 1988 je kraj ponovno pridobil status samostojnega naselja, ki ga je izgubil leta 1955, ko je bil z uvedbo komunalnega sistema priključen k Novi Gorici.

Solkan je torej naselje na severnem robu Nove Gorice, na levem bregu reke Soče. Če z glavne ceste, ki povezuje Novo Gorico in Tolmin, na križišču, kjer je tudi odcep za Sveto goro, zavijemo stran od tega hriba proti mostu čez Sočo, in pred mostom zavijemo levo, pridemo v Solkan. Takoj zagledamo parkirišče, ki je dobro izhodišče za ogled kraja in njegovih posebnosti. Najprej se lahko sprehodimo proti središču naselja, kjer pridemo do sodobnega vodnjaka, katerega zasnova naj bi simbolizirala reko Sočo in njen pretok. Od trga Jožeta Srebrniča se usmerimo levo proti cerkvi Sv. Štefana. Cerkev predstavlja lep kulturno-zgodovinski spomenik, saj naj bi na tem mestu stala že skoraj tisočletje. V poteku zgodovine je bila sicer večkrat obnovljena ali na novo sezidana, zato so se v gradnji prepletali različni slogi. Današnja naj bi bila zgrajena po tem, ko so prejšnjo porušili Turki. Zgradili so jo v gotskem stilu, vendar je bila kasneje barokizirana. V spomin na napade iz prve svetovne vojne, ki so cerkev tudi poškodovali, je v sevrni zid vzidan ostanek granate. V cerkvi pa si je vredno ogledati tudi nekaj lepih umetniških mojstrovin, in sicer kiparskih in slikarskih del, večinoma italijanskih ali slovenskih avtorjev.

Če se sprehodimo naprej skozi kraj, mimo osnovne šole, prispemo do Vile Bartolomei. Vila je predstavljala podeželjsko domovanje plemiške družine iz Gorice, in je tudi zgrajena pod vplivom goriške meščanske arhitekture. V dvonadstropni stavbi danes domuje Goriški muzej, ki ponuja na ogled več stalnih razstav iz časa Longobardov ter razstavnih elementov, povezanih z restavratorstvom. Večji del razstav Goriškega muzeja pa najdemo v nekoliko oddaljenem gradu Kromberk.

Glavni vir ogrevanja

Plin
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Nepremičninski svetovalec
Sonja Mozetič Sonja Mozetič Delpinova ulica 18B
Nepremičninska družba, d.o.o.
Nova Gorica, Primorska Severna, Slovenija
5000

Sonja Mozetič Št. licence: 0321603188

EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Partnerji, Nova Gorica Nova Gorica Delpinova ulica 18B
Nepremičninska družba, d.o.o.
Nova Gorica, Primorska Severna, Slovenija
5000

Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Sonja Mozetič Sonja Mozetič Delpinova ulica 18B
Nepremičninska družba, d.o.o.
Nova Gorica, Primorska Severna, Slovenija
5000

Delpinova ulica 18B
Nepremičninska družba, d.o.o.
Nova Gorica, Primorska Severna, Slovenija
5000
EUR Slovenija RE/MAX RE/MAX Partnerji, Nova Gorica Nova Gorica

Priljubljene nepremičnine

Primerjaj


Zgodovina ogledov

Primerjaj