Nasveti pri prodaji nepremičnine

RE/MAX-ovi svetovalci vam lahko pomagajo!

Prodaja vašega doma je lahko zelo občutljivo obdobje, zato je težko ocenjevati resnično vrednost vaše nepremičnine v zgolj denarni vrednosti. S pomočjo RE/MAX svetovalca boste lažje dosegli širok krok iskalcev nepremičnin in dobili priložnost nepremičnino prodati hitreje in ter po čim bolj primerni ceni. V tej fazi prodaje postane vaš RE/MAX svetovalec neprecenljiv. Tukaj pa nastopi točka, ko postane vaš RE/MAX svetovalec neprecenljiv. Profesionalni svetovalci za nepremičnine vas lahko usmerjajo pri predstavitvi vaše nepremičnine, marketingu in oblikovanju cene nepremičnine po tržni vrednosti.

RE/MAX mreža ponuja izbiro lokalnega posrednika s strokovnim znanjem na vašem območju, ki vam je pripravljen pomagati na vsakem koraku vaše prodajne poti.


Študije kažejo, da prodajalci, ki uporabljajo profesionalnega posrednika, da jih predstavlja, ponavadi dosežejo boljšo ceno kot tisti, ki se odločijo prodati svojo nepremičnino samostojno. Ne samo, da nepremičninski posredniki dobijo boljšo ceno v zadanem časovnem okvirju, pač pa se tudi zavedajo potencialnih problemov in vas lahko odvrnejo od težav. Prav tako pa lahko vnesejo še kako prepotrebno objektivnost, ki jo zasledijo med prodajanjem vašega doma.

Poiščite RE/MAX agenta z obiskom na: www.re-max.si/poišči_agentaPoskrbite, da je vaš dom v najboljšem možnem izgledu, preden se odločite, da ga boste pokazali kupcem.

- Poskrbite za zunanje in notranje opleske, da bodo čisti.
- Namestite novo preproge in talne obloge, če se vam zdi, da so obrabljene ali zastarele.
- Poskrbite, da bo sprednja stran hiše čista in urejena, obrobna privlačnost bo ustvarila ugoden prvi vtis.
- Prepričajte se, da je vrt urejen, trava pokošena, grmičevje obrezano, listje pograbljano.
- Notranjost naj bo čista, urejena, s prijetnim vonjem, brez živali.
- Zmanjšajte število osebnih predmetov, kot so družinske fotografije, da si lahko kupci predstavljajo svoje življenje v vašem domu.
- Pospravite garažo in premislite, kaj storiti z odvečnim pohištvom in neredom v skladišču.
- Razmislite o vključitvi profesionalnega opremljevalca, da dobi vaš dom pravo čustveno privlačnost.Današnjemu trgu rečemo trg kupcev in na takšnem trgu je potrebno več časa, da se nepremičnina proda kot pred nekaj leti, zato ne izgubite potrpljenja, saj se bo na pravi način vaša nepremična sčasoma prodala. RE/MAX svetovalec vam bo pomagal postaviti pravo ceno in tako najti kupca za vašo nepremičnino.

- Ko se potencialni kupci namenijo obiskati vaš dom, bodite po možnosti odsotni ali vsaj neopazni.
- Vaza s svežim šopkom cvetja na hodniku bo ustvarila vabljiv ambient.
- Ne zavrzite ponudbe pod izklicno ceno iz rok in spustite ceno, če izklicna cena ni izpolnjena (to ni potrebno, če je premoženje pravilno ocenjeno), bodite pozorni na sodelovanje in pomoč vašega posrednika.
- Na trgu kupcev traja prodaja nepremičnine dlje kot v času razcveta, tako da vas to naj ne odvrne, vaša nepremičnina se bo sčasoma prodala. Naloga vašega RE/MAX agenta je v iskanju pravega kupca za vas!Najboljše možnosti za prodajo svoje nepremičnine imate, če tesno sodelujete z RE/MAX-posrednikom. Prepričajte se, da so vsi ogledi koordinirani skozi njega/njo. Če želijo potencialni kupci razpravljati o vaši nepremičnini ali se pogajati okoli cene ali drugih pogojev, preložite to na vašega RE/MAX agenta. On ali ona je strokovnjak in lahko najbolje ravna z vsemi temi podatki brez čustvene vpletenosti.