Oddaja nepremičnin


Najemniški trg


Kljub tradicionalni težnji Slovencev, da želimo živeti v lastni hiši ali stanovanju, kar nam je tudi dopuščal status preteklih let v RE/MAX-u opažamo, da se veča promet najemniškega trga. V mestih, kjer je manjša ponudba stanovanj se le-ta oddajo že v roku enega tedna. Največje povpraševanje je po manjših stanovanjih. Podoben trend naraščanja najemov zaznavamo tudi v nekaterih ostalih evropskih državah.

Na eni strani na spremembo vpliva gospodarska in finančna situacija, na drugi strani pa se je začela spreminjati miselnost in mobilnost predvsem mladih, pa tudi starejših, ki si. Kupci, ki še zmeraj oklevajo pri nakupu ali jim banke ne nudijo kreditov, so pa v fazi, ko potrebujejo novo stanovanje ali hišo, se za določen čas odločijo za najem nepremičnine.

Z dajanjem nepremičnine v najem povezano velikokrat tudi mnogo težav pri iskanju pravih najemnikov. Pomemben je že prvi izbor primernih kandidatov, ki jim pokažemo nepremičnino do tega, da imamo v pogodbo vključena ključna določila, ki nam omogočajo, da tako čas, ko je nepremičnina v najemo kot v času prekinitve ščitijo tako najemnika kot najemodajalca.

Pred podpisom pogodbe je potrebno z najemnikom doreči marsikatero zadevo, ki se nanaša na individualni primer in če kot najemodajalec nismo vešči na tem področju lahko naletimo na velike težave dokaj hitro, zato priporočamo, da se tudi pri najemu nepremičnine obrnete na pravega nepremičninskega svetovalca, ki vas bo vodil skozi postopek.

Kontaktirajte nas in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vaše vprašanje in povpraševanje.