Nasveti pri nakupu nepremičnine

RE/MAX-ovi prodajni sodelavci vam lahko pomagajo!


RE/MAX-ov nepremičninski svetovalec vam lahko pomaga skozi celoten proces nakupa nepremičnine, od svetovanja glede financiranja in vse do nakupa.Preverite vaše finančne zmožnosti in kreditno sposobnost, preden ste začeli iskati sanjsko nepremičnino.

To je priporočljivo, saj s tem pridobite dobro predstavo o tem, koliko si lahko privoščite za nakup doma in da zmanjšate parametre iskanja. Prav tako morate raziskati soseske in lokacije, kjer si želite živeti ali kam želite vlagati. Vaš RE/MAX svetovalec vam pri tem lahko pomaga.Koliko spalnic in kopalnic želite? Bi želeli novogradnjo ali starejšo nepremičnino? Ali so lesena tla nujna? Je prenovljena kopalnica za vas najpomembnejša? Vgradne omare? Katerim izmed navedenih specifikacij bi se bili pripravljeni odreči, da bi našli zase popoln dom?Na spletni strani www.re-max.si lahko najdete sezname nepremičnin, ki ustrezajo vašim kriterijem, kakor tudi informacije o okolišu. Identificirate lahko lastnosti, za katere menite, da ustrezajo vašim zahtevam. Oglejte si, kaj je na voljo v vašem cenovnem razredu in v vaših želenih okolišihVaš posrednik bo lahko predlagal značilnosti nepremičin, o katerih morda niste razmišljali, in vam predstavil nepremičnine, so pravkar prišle na trg. Glejte na dom z očesom kritika - ali je razdelitev prostorov primerna za vas, ali je nepremičnina v dobrem stanju, bi bila primerna vašemu življenjskemu slogu? Si lahko predstavljate, da živite v njej s svojo družino?

Dober napotek vam je lahko to, da si delate zapiske o vsakem nepremičnini, ki jo obiščete. Kaj vam je všeč in ni všeč? Zožite vašo izbiro, ponovno obiščite nepremičnine, za katere ste zainteresirani. Oglejte si jih v različnih delih dneva.Ko ste ugotovili, katero je nepremičnina, ki si jo želite kupiti, bodite pripravljeni, da pomagate vašemu posredniku, da bo hitro pripravil uradno ponudbo. Vaš posrednik je dobro seznanjen s tržnimi vrednostmi in vam bo pomagal postaviti ceno, ki bo dala vaši ponudbi najboljšo možnost za uspeh.

Vendar pa v tej fazi poskusite, da ne postanete čustveno navezani na dom, kajti možno je, da vaša ponudba ne bo sprejeta iz neštetega števila razlogov. V mislih imejte rezervne nepremičnine. Bodite se, preko svojega posrednika, pripravljeni pogajati s prodajalci.Ko je vaša ponudba sprejeta, vas bo vaš nepremičninski svetovalec varno vodil skozi ves proces nakupa.Preverite, kakšne možnosti imate za pridobitev bančnega kredita in kaj je potrebno, da ga pridobite. Pri tem vam lahko svetuje RE/MAX-ov nepremičninski posrednik, pomembno pa je, da pridobite stik z več bankami in drugimi posojilodajalci, da lahko ugotovite, kateri izmed njih vam bo dal najboljšo ponudbo.

Pomembno je, da vašo finančno sposobnost preverite, preden ste začeli iskati nepremičnino.

Pomembno je, da si natančno zapisujemo podatke, ki nam jih posredujejo posamezni predstavniki, da lahko hitro in učinkovito primerjamo podatke o dostopnosti posojil, obrestnih merah, pogojih in stroških odobritve posojil, popustih, (o)cenitvenih stroških, zahtevah za polog in prihodek ter ostalo, kar bi posojilodajalci lahko zahtevali.

Večina posojilodajalcev bo od vas zahtevala iste osnovne informacije. Vaša popolna prošnja za posojilo lahko zajema podatke o:
- celotnem mesečnem dohodku
- premoženju
- pričakovanih življenjskih stroških,
- poroštvo drugih oseb
- dosedanjih zaposlitvah.

Posojilodajalec bo posredovane informacije skrbno preučil namenom določitve tveganja ob odobritvi posojila za nakup vaše nepremičnine.Ko je vaša ponudba sprejeta, vas bo vaš RE/MAX-ov nepremičninski svetovalec varno vodil skozi številne korake zaključka, s številnimi aktivnostmi, kot so:

- odobritev posojila,
- preveritev pravnega stanja nepremičnine,
- morebitna potrebna popravila,
- varščina/ara, dokazilo o lastništvu in zavarovanju,
- plačilo davkov,
- poplačilo morebitnega obstoječega prodajalčevega posojila,
- plačilo zavarovanja,
- priprava pogodb ter drugih pomembnih listin in arhiviranje,
- končni prenos denarja, lastništva, ključev in listin.

Uživajte v vašem novem domu!