Najem nepremičnineIzbira nepremičninskega posrednika
Nepremičninski posrednik vam lahko pomaga izbirati želeno nepremičnino v optimalnem razmerju med ceno in kakovostjo glede na trenutne razmere na trgu. Poskrbi za oglede nepremičnin, preveri ustreznost dokumentacije, pri čemer mu pomaga RE/MAX-ova pravna služba ter pomaga pri ustreznem prevzemu nepremičnine. Tako na najboljši možen način poskrbi za interes stranke.

Izbiranje nepremičnine
Nepremičninski posrednik vnese zahtevo v informacijski sistem RE/MAX-a. Sistem dnevno primerja ponudbe med seboj in identificira tiste, ki ustrezajo vašim zahtevam ter vam ponudbe posreduje po e-pošti. Tako lahko izberete tisto, ki najbolj ustreza vašim željam in finančnim sredstvom.

Ogled izbrane nepremičnine
Nepremičninski posrednik organizira ogled nepremičnine, ki je pritegnila vašo pozornost. Poiskal bo potrebne informacije tako o nepremični kot o njeni širši okolici. Ocenil bo tudi, ali najemnina ustreza stanju nepremičnine in trenutni ponudbi na trgu.

Pogajalski pogoji
Sporazum z najemodajalcem vključuje pogoje najemnine, torej ceno in trajanje najema ter kakršne koli omejitve najema, obračun predplačil itd. Običajno se najemnina dogovori za dobo enega leta z možnostjo podaljšanja.

Najemna pogodba
Vaš nepremičninski posrednik poskrbi za ustrezno najemno pogodbo, ki mora ščititi tako najemnika kot najemodajalca.

Prevzem nepremičnine
Lastnik nepremičnine ali nepremičninski posrednik pripravi prevzemni zapisnik, v katerem so popisane vse pomanjkljivosti in stanje nepremičnine od opreme, dodatkov, namenjenih udobju (naprimer kamin, bazen, savna,…), popisa števcev (predvsem tople in hladne vode, električne energije, plina).Kontaktirajte nas in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vaše vprašanje in povpraševanje.