Objavljene javne dražbe


Javna dražba/prodaja z zviševanjem cene bo dne 5. 6. 2015 ob 10. uri na Cankarjevi cesti 1 I, Mekinje, Kamnik.


I. Opis nepremičnine, ki se prodaja

Predmet prodaje so nova, energetsko učinkovita stanovanja, ki se nahajajo na urejeni, mirni in z zelenjem obdani lokaciji v eni izmed večstanovanjskih stavb na Cankarjevi cesti v Kamniku.

II. Odlična lokacija

Stanovanjsko naselje se nahaja v Kamniku, na odlični lokaciji v objemu narave, s čudovitim pogledom na Kamniške Alpe. Obdano je z urejenimi zelenicami in nasadi, v njegovi neposredni bližini pa žubori kristalno čist potok.

Naselje je le nekaj sto metrov oddaljeno od središča mesta Kamnik, kjer se nahaja vsa potrebna infrastruktura. Tam so na voljo številne trgovske in storitvene dejavnosti ter avtobusna in železniška postaja, ki nudita zelo dobro prometno povezavo. Izpostavili bi tudi bližino letališča, ki je oddaljeno le 15 minut.

Prednosti stanovanjskih objektov:
• kakovostna gradnja,
• naravni materiali,
• energetska učinkovitost (EI B2),
• cca 25 % energije iz obnovljivih virov,
• funkcionalen tloris,
• stanovanja prilagojena gibalno oviranim,
• parkirna mesta v kletni etaži,
• dvigalo v velikosti cca 110 x 200 cm.


III. Dodatne ugodnosti za stanovalce

Stanovanja so načrtovana in zgrajena v skladu s standardi za bivanje starejše populacije. Opremljena so s tako imenovanim SOS gumbom za "klic v sili", ki omogoča 24 urno nujno pomoč prek klicnega centra ter izvajanje socialne in zdravstvene oskrbe. V vsakem objektu se nahaja dvigalo v velikosti cca. 110 x 200 cm, kar zadošča tudi za dostop gibalno oviranim osebam ter bolniški postelji.

V stanovanjih je po dogovoru s posameznim izvajalcem socialnih storitev možno izvajanje socialne oskrbe, ki zajema pomoč pri organizaciji bivanja, organizirano prehrano, pomoč pri vzdrževanju osebne higiene, varstvo in pomoč pri ohranjanju socialnih stikov.

Stanovalcem je ob možnosti osnovne in socialne oskrbe zagotovljena tudi možnost uporabe celodnevne povezave preko osebnega telefonskega alarma za pomoč na daljavo, ki ga zagotovi izvajalec storitve na podlagi sklenjene pogodbe. Obseg in vrsta oskrbe se prilagodi potrebam in željam posameznega stanovalca.Več informacij o javni prodaji nepremičnin z zviševanjem cene, ki bo dne 5. 6. 2015 ob 10. uri