Kmetije - Posestva - Prodamo - Zgornji Leskovec, Podravje


STARA KMETIJA S 4,6 HA ZEMLJIŠČA V BELAVŠKU

Zgornji Leskovec, Podravje
ID: 490151007-373
Skupno št. sob:
2
Spalnice:
2
Skupaj m²
50
Velikost zemljišča (m²)
46.887
Leto gradnje
1887
Slovenian
Disclaimer:
Translations of the property description are powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match description in the original language.
V Belavšku, razvejanem naselju gričev Zgornjega Leskovca v občini Videm, na eni od lepih razglednih točk, malo bolj na samem, prodamo starejšo hišo častitljive letnice 1887, cca 50 m2 skupne stanovanjske površine, ki skupaj s še dvema spremljevalnima objektoma stoji na 1.235 m2 stavbnega zemljišča, skupaj pa sestavlja posest kar 46.887 m2 v večini kmetijskega zemljišča. Zemljišče okrog hiše in v neposredni okolici je poravnano, vse ostalo je pod večjim ali manjšim naklonom, po mnenju lastnikov večina možna tudi strojna obdelava. Večina so travniki, nekaj njiva in vinograd, nekdaj še večji, danes zgolj na cca 500 trsih (sorte šipon, laški rizling, beli refol. Tu najdemo še posamezne primerke starega sadnega drevja.

Hiša ima tipično podobo kmečkega življa od 19. stoletja dalje. Skozi vhodna vrata vstopimo v vežo/preprostor, od tod naravnost v črno kuhinjo, na desno v velik dnevni prostor s krušno pečjo, na levo v vmesni prehod, ki vodi naprej do prostora s prešo. Iz predprostora je še vhod na podstrešje, ki je normalno pohodno in visoko, da bi se lahko izdelala še cela stanovanjska etaža. Hiša je delno podkletena s pravo vinsko kletjo, sicer pa z lesenimi podi in okni, ogrevanje na trdo gorivo, streha opečna, fasada klasika, elektrika aktivna, voda, kabelska do hiše. Za največje entuziaste in ljubitelje starin je hiša primerna za obnovo in predstavlja odlično izhodišče za pravo kmečko hišo, ki bi zgodovino prinesla v sodobni čas.

Prijetna, sončna, mirna lokacija, predel strmih Haloz, za ljubitelje obdelave zemlje, zasaditve trajnih nasadov sodobnih rastlin za superživila, primerno za vzrejo drobnice, goveda. Do centra Zgornjega Leskovca je 3 km, do Vidma pri Ptuju dobrih 10 km, do Ptuja 17 km. VABIM NA OGLED IN K ZARES UGODNEMU NAKUPU!

Značilnosti/posebnosti nepremičnine:

Elektrika
Bližina gozda
Na mirni lokaciji
Na samem
Naselje
Podeželje
Klet/shramba
Krušna peč
Ogrevanje na trdo gorivo
Predverje
Zemljiška knjiga
Stoletna hiša
Zidana z opeko
Pogled z razgledom
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Nepremičninski svetovalec
Nepremičninski posrednik - Mira Gašparič Petrovič - RE/MAX Poetovio
Mira Gašparič Petrovič

Mira Gašparič Petrovič

RE/MAX Poetovio


Prikaži...
Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Mira Gašparič Petrovič

RE/MAX Poetovio

Slomškova ulica 12
Nepremičninska družba d.o.o.

Ptuj, Podravje, Slovenija
SI - 2250

Priljubljene nepremičnine

Deli & Primerjaj


Zgodovina ogledov

Deli & Primerjaj