Hiša - Prodamo - Videm, Podravje


POLETNA AKCIJA V VAREJI-RAZGLED

Videm, Podravje
DOGOVORJENA PRODAJA
ID: 490151007-347
Skupno št. sob:
2
Spalnice:
1
Skupaj m²
49
Velikost zemljišča (m2)
3.846
Leto gradnje
1780
Slovenian
Disclaimer:
Translations of the property description are powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match description in the original language.
V Vareji, razvejanem naselju gričev v občini Videm, na eni od lepih razglednih točk, prodamo starejšo hišo častitljive letnice 1780, nazadnje obnavljane v šestdesetih letih, 49 m2 skupne stanovanjske površine, ki stoji na 420 m2 stavbnega zemljišča, skupaj pa sestavlja posest 3.846 m2 v večini kmetijskega zemljišča. Ob hiši so še trije spremljevalni objekti (hlev, preša z listnikom, lopa) vsak s svojim namenom, kjer vsak predstavlja tipično obdobje gradnje iz lesa in kombinacije opeke s klasičnim ometom ter seveda namembnosti teh prostorov s še vedno aktualno vzorčno opremo. Zemljišče, ki je delno ravno, delno pod naklonom je sestavljeno v glavnem iz trate, nekaj je obdelovanega in vzdrževanega vinograda starih sort (zvrst), posameznih primerkov starega sadnega drevja, možnost ureditve velikega vrta/manjše njive.

Hiša je imela tipično podobo kmečkega življa od 18. stoletja dalje. Vhodna vrata so vodila v vežo/preprostor, od tod naravnost v kuhinjo, na desno v velik dnevni prostor s krušno pečjo, na levo v spalnico. Hiša je delno podkletena,aktivni pa vsi osnovni infrastrukturni priključki. Hišo bi sicer zelo težko obnovili, še posebej po naravni nesreči, ki se ji je pripetila v zadnji ujmi julija 2019 (požar zaradi udara strele), ampak za največje entuziaste in ljubitelje starin verjamem, tudi to ne bi bil prevelik zalogaj.

Prijetna, mirna lokacija, kjer se pogled iz hišnega praga spočije po vseh znamenitih okoliških gričih (Boč, Donačka, Avguštin,...), Do centra Vidma pri Ptuju je 2,5 km, kjer je šola, vrtec, trgovina, pošta, lekarna, zdravstveni dom, občina,…, do Ptuja 10 km. Posest s hišo za različne želje – za vikend, gradnjo stanovanjske stavbe, obnovitev stare hiše in ustvarjanje nove turistične znamenitosti,... VABIM NA OGLED IN K ZARES UGODNEMU NAKUPU!

Značilnosti/posebnosti nepremičnine:

Elektrika
Voda
Bližina gozda
Na mirni lokaciji
Naselje
Podeželje
Pogled na hribe/gorovje
Krušna peč
Pod - trdi les
Zemljiška knjiga
Stoletna hiša
Pogled z razgledom
Potrebna prenove
Samostojno gospodarsko poslopje
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Nepremičninski svetovalec
Nepremičninski posrednik - Mira Gašparič Petrovič - RE/MAX Poetovio
Mira Gašparič Petrovič

Mira Gašparič Petrovič

RE/MAX Poetovio


Prikaži...
Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Mira Gašparič Petrovič

RE/MAX Poetovio

Miklošičeva ulica 4
Nepremičninska družba d.o.o.

Ptuj, Podravje, Slovenija
SI - 2250

Priljubljene nepremičnine

Deli & Primerjaj


Zgodovina ogledov

Deli & Primerjaj