Hiša - Prodamo - Semič, Dolenjska


HIŠA V BELI KRAJINI

Semič, Dolenjska
ID: 490341002-511
Skupno št. sob:
5
Spalnice:
3
Št. kopalnic
1
Skupaj m²
179
Velikost zemljišča (m2)
1.206
Leto gradnje
1908

Št. nadstropij
1
Št. stranišč:
1
Slovenian
Disclaimer:
Translations of the property description are powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match description in the original language.
Semič, Sodji vrh:

Stanovanjsko podeželsko hišo z uporabno površino dela stavbe 77,3m2, površino dela stavbe 179m2, s kamnitimi spodnjimi prostori in leseno nadgradnjo nadstropja s posebnim šarmom podeželske arhitekture, ohranitve kulturne bivalne dediščine in pristnosti v barvah, materialih in funkciji, kakor tudi notranji opremi ( poseben čar dajeta dve obnovljeni krušni peči ).Hiša je bila zgrajena 1908, obnovljena 2004 (okna z lesenimi polknami), 2005 ( streha z izolacijo stropa, fasada z izolacijo, vse elektro in vodne instalacije, vse talne obloge, ladijski pod, rustikalna keramika, stenske obloge, obe krušni peči, dimniki, kopalnica in stranišče, tlakovano dvorišče in poti do objektov).
Stanovanjska hiša obsega: pritličje, kjer se nahajata dva hrama, eden kot zidanica-vinski hram in shramba živil in drugi velika kamnita soba za družabne dogodke in letno hlajenje v naravni klimi, prvo nadstropje, do katerega nas vodijo lesene hrastove stopnice in leseni balkon-gank, ki omogoča prostran panoramski pogled na celotno Belo Krajino. Nadstropje hiše zajema: kuhinjo z jedilnico, veliko kmečko sobo s krušno pečjo, ki služi za dnevno sobo, jedilnico in spalnico (tradicionalni prostori) in drugo sobo ( spalnico s kabinetom), predsobo(garderobno sobo), shrambo in sanitarni del ( kopalnico z masažnimi sistemi, ločen WC in predprostor), na zgornji zunanji strani hiše v nivoju tlakovanega dvorišča se nahaja večja pokrita terasa-atrij, ki služi kot zunanja poletna dnevna soba.
Hiša je primerna za bivanje in poslovno dejavnost. V letu 2019 je pridobila vsa potrebna dovoljenja spletne aplikacije za izvajanje digitalnega turizma za dobo 5 mesecev v letu, kar pa se je že potrdilo z obiskom turistov iz vseh celin sveta.

Poleg hiše se prodajajo tudi tri pomožna gospodarska poslopja:

- hlev, zgrajen 1900, z uporabno površino dela stavbe, površino dela stavbe 29,10m2, s kamnitimi stenami skupaj z nadgradnjo lesenega dela,
- skedenj, z drvarnico in prostorom za spravilo , sena, v preteklosti konj, zgrajen 1908, z uporabno površino dela stavbe, površino dela stavbe 43,20m2, opremljen z elektro in vodno napeljavo. Del skednja je preurejen v kopališče z montažnim bazenom, ogrevanim na sončne celice in polnjenim z mehko vodo iz hišnega vodnjaka, del skednja je leseni objekt-shramba, katerega del je preurejen v savno, del pa služi kot shramba za orodje.
- manjša hiška-kašča, z nadstreškom in letno jedilnico, preurejena v muzejsko zbirko s hišnimi predmeti značilnimi za Belo Krajino in cca 1 206m2 zemljišča ( možen je nakup še 2.549m2 zemljišča-sadovnjak, pašnik), prodamo za 154.000,00 EUR.

Nepremičnina stoji na spodnjem robu vasi, odmaknjena od sosednjih hiš, kar nudi intimo nemotenega zunanjega bivanja. Višinska lega ima posebno mikroklimo z vplivom morskega zraka ( kvarnerski zaliv), kar omogoča vzgojo primorskega sadja ( smokve, kaki), orehov in lešnikov. Šest velikih naravnih skalnjakov daje vrtu kraški pridih, šest velikih lip pa svežino in čar dišečega lipovja.

Nepremičnina je cca 7km oddaljena od Semiča, kjer se nahajajo vrtci, šole, trgovine, pošta, banka, cca 8km od Metlike, kjer se nahajajo šola, vrtec, zdravstveni dom, večji trgovki centri, pošta, banka, cca 17-23km od Črnomlja, kjer se nahajajo šole, vrtci, zdravstveni dom, pošta, banka. Bogato turistično ponudbo nudijo zdravilišče Dolenjske Toplice, ki so oddaljene cca 29km in Šmarješke Toplice, oddaljene cca 32km, pozimi smučišče Bela (Gače), ki je oddaljen cca 20km, poleti reka Kolpa, oddaljenost od najbližjega kopališča Primostek cca 10km.
Oddaljenost od letališč: Ljubljana-dr. Jožeta Pučnika 119km, Zagreb: cca 102km, Rijeka (otok Krk) cca 130km.

Prodajalcev pogoj je plačilo provizije, ki je v višini 4%+22%DDV, ki si ga prodajalec in kupec razdelita tako, da vsak plača 2%+22%DDV od dogovorjene prodajne cene.

Značilnosti/posebnosti nepremičnine:

Elektrika
Internet
Kamin
Klima
Ogrevanje
Voda
Na mirni lokaciji
Naselje
Podeželje
Klet/shramba
Krušna peč
Kuhinja z jedilnim pultom
Ogrevanje na trdo gorivo
Opremljeno
Pralni prostori (v stanovanju)
Dostop za invalidski voziček
Obnovljeno
Stara zgradba
Kamnita
Lesena
Zidana z opeko
Jugozahod
Bazen
Gospodarsko poslopje
Greznica
Parkirišče
Pogled z razgledom
Vrt
Vse informacije o nepremičninah, ki jih je objavil posamezni vodja agencije ali nepremičninski posrednik, so točne, ker pa ne moremo jamčiti za njihovo resničnost, jih je potrebno še posamično preveriti.
Nepremičninski svetovalec
Nepremičninski posrednik - Darja Šonc Kučič, univ.dipl.prav. - RE/MAX Most, Novo mesto
Darja Šonc Kučič, univ.dipl.prav.
Prikaži...
Prikaži...

POŠLJITE SPOROČILO

 
Darja Šonc Kučič, univ.dipl.prav.

RE/MAX Most, Novo mesto

Glavni trg 18
Nepremičninska družba d.o.o.

Novo mesto, Dolenjska, Slovenija
8000

Priljubljene nepremičnine

Deli & Primerjaj


Zgodovina ogledov

Deli & Primerjaj