Malteški dvori - Polzela

Powered by Google TranslateTranslate
Disclaimer:
Translations of the development description is powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match the description in the original language.

Sodobna stanovanjska soseska - Malteški Dvori na Polzeli

Novogradnje, Savinjska regija

Sodobna zasnovana stanovanjska soseska “MALTEŠKI DVORI” na Polzeli se nahaja na odlični, mirni in prijetni lokaciji v samem centru kraja Polzela. V bližini so vrtec, šola, upravne, zdravstvene in storitvene dejavnosti ter nakupovalni centri.

Sončna parcela, obdana z naravo nudi prijetno bivanje tako mladim družinam kakor tudi malo starejšim in starostnikom izjemno ugodna pa je, s svojo geografsko lego ter hitrim dostopom do AC križa, vsem aktivnim in mobilnim stanovalcem, ki dnevno poslovno migrirajo proti Ljubljani (slabih 30 min ) ali Celju in Mariboru.

PREDNOSTI OBJEKTA:

  • - novogradnja,
  • - kvalitetna in svetla stanovanja z balkoni, ložami, atriji in shrambami,
  • - objekt je opremljen z dvigalom,
  • - nizki stroški bivanja, dobra izolacija, ločeni števci za vsako stanovanje, daljinsko odčitavanje, ogrevanje na plin preko radiatorjev in z električnim talnim gretjem kopalnic v vsakem stanovanju,
  • - do vsakega stanovanja bo speljana optična povezava (možnost priključitve različnih operaterjev),
  • - urejeno parkirišče pred blokom,
  • - bližina sprehajalnih poti in urejenega parka,
  • - vsa potrebna infrastruktura v bližini : trgovine, vrtec, šola, Občina, zdravstveni dom, pošta, banka, lekarna, gasilski dom, bližina avtoceste (3 km).

ZASNOVA OBJETA:

Objekt (K+P+3) je protipotresno grajen in zasnovan v obliki zalomljene črke C in v največji meri ustvarja in ohranja zelene površine. Tlorisna površina je sestavljena iz dveh delov, ki sta tudi ločena na vhod A in B. Vsakemu stanovanju pripada shramba (urejeno prezračevanje). Nadzemni del je oblikovno členjen v dva ločena dela s po štirimi etažami v katerih je v pritličju ter prvem in drugem nadstropju po 10 stanovanjskih enot, v tretjem pa 8 stanovanjskih enot (skupaj 38 stanovanj).

Zunanji prostor bo delno urejen kot zelena površina z drevesi in grmovnicami ter tlakovanimi potmi, delno pa bodo urejena pokrita parkirišča (1 parkirišče na stanovanje). Pritlična stanovanja bodo imela neposreden dostop do, z ograjo zavarovanih, lastnih atrijev različnih površin, namenjenih izključno lastnikom stanovanj v pritličju.

FASADA:

Fasada bloka je kontaktna, tankoslojna in toplotno izolativna v skladu s predpisi.

STREHA:

Streha je ravna, deloma pohodna, z minimalnim padcem (predvideno je električno ogrevanje strešnih odtokov).

OKNA:

Vsa okna fiksne zasteklitve so s tri ‐ slojnim izolacijskim steklom (zunanje senčilo proti doplačilu). Vsa dvokrilna in enokrilna okna izdelana iz PVC profilov. Opremljeno s steklom karakteristike vsaj 4/16/4 Ug=1,1 W/m2K, Rw=32 dB, večtočkovnim okovjem. (zunanje senčilo proti doplačilu v izvedbi rolo).

SKUPNI PROSTORI:

V shrambah in kolesarnicah, prostorih za smeti in v prostoru hišnika je predviden tlak iz zaglajenega betona s proti‐prašnim premazom. V tehničnih prostorih je predviden armiran cementni estrih s proti ‐ prašnim premazom. Vsa stopnišča, predprostori pred dvigali, prostori ob vhodih v objekt in hodniki pred stanovanji imajo predviden tlak iz granitogress keramike. Na vhodih v pritličju so vgrajeni čistilni tepihi.

KLET in SHRAMBE:

Kletna etaža je namenjena skupnim in servisnim prostorom (kolesarnica, prostor za hišnika in čistilko, energetika) in je dostopna tako preko skupnega stopnišča, kot z dvigalom. Shrambe v kleti imajo urejeno prisilno prezračevanje z večstopenjskimi odvodnimi ventilatorji.

Enote, ki so na voljo

Na voljo ni nobena enota.