Dalgona - moderna vila bloka v Podčetrtku

Description

Dalgona – dva moderna vila bloka v Podčetrtku

Nada Šerbelj

T: 031 372 207

V Podčetrku, v osrčju narave, a vendar blizu infrastrukture, se oblikuje dovršena arhitektura za najzahtevnejše kupce.

OPIS PROJEKTA

Gradijo se trije manjši večstanovanjski vila bloki, skupaj z zunanjo ureditvijo. Predvidena sta dva tipa vila blokov: blok tip A (en blok) in blok tip B (dva bloka). Posamezen objekt je zasnovan kot stanovanjski objekt s pritličjem ter štirimi etažami v bloku tipa A ter pritličjem ter tremi etažami v bloku tipa B. Stanovanja se nahajajo v štirih nadstropnih etažah (blok tipa A) ter pritličju ter treh nadstropnih etažah (blok tipa B).

Blok tipa A

Vila blok A obsega 12 stanovanj, velikosti med 83 m2 in 265 m2.

PRITLIČJE
V pritličju so predvideni pokriti dostop, vhodni prostor, shrambe stanovalcev, kolesarnica, prostor za čistila in pokriti parkirni prostori za stanovalce. Za vsako stanovanje je predvideno eno pokrito parkirno mesto. Vhod je na J strani objekta.

NADSTROPJE
V 1., 2., 3. in 4. nadstropju so stanovanja. V vsakem objektu je 12 stanovanj različnih kvadratur. Objekt je projektiran tako, da je zagotovljen neoviran dostop in uporaba objekta. Stanovanja imajo v prvih treh etažah zunanje površine zasnovane kot lože ali pokrite balkone, večjemu stanovanju v četrtem nadstropju pripada pohodna terasa.

Blok tipa B

Vila blok B obsega 8 stanovanj, velikosti med 38 m2 in 175 m2.

PRITLIČJE
V pritličju so predvideni pokriti dostop, vhodni prostor, shrambe stanovalcev, kolesarnica in eno stanovanje za gibalno ovirane osebe. Parkiranje je predvideno na zahodni strani, ob objektih. Vhod je na Z strani objekta. Komunikacijsko jedro s stopniščem in dvigalom je ob severni fasadi.

NADSTROPJE
V bloku tipa B so stanovanja razporejena med 1. in 3. nadstropjem ter eno stanovanje v pritličju namenjeno gibalno oviranim osebam. V vsakem objektu je 8 stanovanj različnih kvadratur. Objekt je projektiran tako, da je zagotovljen neoviran dostop in uporaba objekta. Stanovanja v 1. in 2. nadstropju imajo zunanje površine zasnovane kot lože, večjemu stanovanju v tretjem nadstropju pripada pohodna terasa, pritličnemu stanovanju pa poleg lože tudi zunanja terasa.

LOKACIJA

Naselje se nahaja v osrčju narave, a vseeno na dosegu roke, v neposredni bližini vrtca, šole, trgovine, kavarn in restavracij.

Lokacija ponuja odlične možnosti za aktivno življenje in preživljanje prostega časa v naravi: blizu so kolesarske in sprehajalne poti, bazeni in golf igrišče.

TURIZEM NA DOSEGU ROKE

Naselje je tik ob robu Kozjanskega parka, nedaleč je tudi Minoritski samostan Olimje, priljubljena čokoladnica Olimje, domača pivovarna Haler, domačija jelenov greben ter Dežela pravljic in domišljije in seveda priznane Terme OLIMIA.

VRHUNSKI DIZAJN

Stanovanjske enote so zasnovane moderno, v duhu današnjega načina bivanja, s funkcionalnimi razporeditvami prostorov in veliko svetlobe.

GRADNJA

Vsi vgrajeni in izbrani materiali odražajo sodobnost, uporabnost in trajnost ter tako dajejo edinstveno izkušnjo bivanja.

Tlaki v skupnih prostorih so izvedeni iz keramike, tlaki v stanovanjih pa so pretežno izvedeni iz parketa ter keramike, lahko tudi drugih materialov, primernih za tlake v stanovanjskih enotah.
Vsa zunanja okna in vrata razen vhodnih so izdelana iz PVC, lesenih ali aluminijastih elementov. Lahko je tudi kombinacija dveh različnih materialov. Zunanja okna in vrata so zastekljena s toplotno izolativnim steklom. Vhodna vrata v stanovanje so zvočno izolativna (27 dB).

DOKONČANJE DEL

Vselitev se predvideva sredi leta 2021.

Enote, ki so na voljo

Na voljo ni nobena enota.