6 razlogov, zakaj imamo radi svoj dom


Dom je naše varno zavetje, je naša oaza miru, kjer se popolnoma sprostimo in brezskrbno uživamo s svojimi bližnjimi. Zraven varnega zavetja nam nudi stabilnost, toplino in v njem običajno preživimo najlepše trenutke s svojo družino. Kljub temu da mu občasno spreminjamo podobo ali dekorirano prilagajamo letnemu času, ohranja svojo prvinskost.
V nadaljevanju je 6 najpogostejših razlogov, zakaj imamo radi svoj dom, prepričani smo, da vsak od vas lahko najde še kakšnega.

  1. Dom je kraj, kjer se sprostimo in umirimo, je naše umirjeno zavetje, ki predstavlja prostor, kjer se lahko umaknemo od stresnega sveta. Je kraj, kamor pridemo po napornem delovniku in se odpočijemo ter napolnimo s pozitivno energijo.
  2. Doma lahko izrazimo svojo kreativnost. Namreč omogoča nam, da izrazimo svojo individualnost, drugačnost in naš stil. Z notranjo opremo, dekoracijo, umetniškimi deli in drugimi elementi lahko ustvarimo prostor, ki predstavlja nas same.
  3. V domu ustvarjamo spomine. To je kraj, kjer doživljamo pomembne dogodke v našem življenju, tu se rojevajo spomini na družinske praznike, zabave s prijatelji in druga nepozabna dogajanja. Je kraj, kjer se sprostimo, smejimo, praznujemo, jemo, pijemo in preprosto počnemo stvari, ki si jih v tistem trenutku želimo početi.
  4. K domu čutimo pripadnost, naš dom je kraj, ki nam pripada. V njem se počutimo kot del skupnosti, družine in okolja. Vemo, da se temu kraju lahko kadarkoli vrnemo in da bomo vedno lepo sprejeti, saj so tam ljudje, ki nas imajo brezmejno radi takšne, kot smo.
  5. Domači prostor lahko vedno prilagodimo svojim potrebam. Če se želimo sprostiti, to največkrat počnemo v dnevni sobi na kavču ali naslonjaču pred televizijskim zaslonom. Če želimo delati, lahko imamo svoj delovni prostor. Če radi kuhamo, si omislimo veliko kuhinjo, če pa najraje čas preživljamo s svojo družino, pa namenimo velik del prostora jedilnici in dnevni sobi.
  6. Domači prostor nam omogoča, da se naučimo novih stvari npr. spretnosti in veščin, kot so kuharske, urejanje notranjosti, vrtnarjenja in podobno. Tako lahko odkrijemo nove hobije in izboljšamo svoje spretnosti. Hkrati pa svoj dom še prilagodimo svojim željam in potrebam.

Vsi si zaslužimo imeti dom in vsem želimo uživanje v varnem zavetju, kjer je našim napakam oproščeno in so naše šibkosti sprejete.dom življenski stil

Najdi na blogu

Categories / Tags