KO DOMA ZADIŠI PO BOŽIČU


Smo sredi za mnoge najlepšega časa v letu, kot nam vsako leto zapoje Andy Williams. Času upanja, novih načrtov in zaobljub, čas katerega toplino in lepoto težko opišemo z besedami. Naše počutje je veselo, razigrano in ja, ta čas ima tudi prav poseben vonj.

Ta vonj težko opišemo – je poslastica za naše čute, ko ga zavohamo točno vemo, kateri čas v letu je. Praznični december ima čarobno moč, da nas vse ponese nazaj v brezskrbno otroštvo in vsakomur od nas pričara nasmeh na obraz. Ne glede na nizke temperature se z veseljem sprehajamo po okrašenih mestih, na stojnicah se radi okrepčamo z lokalnimi dobrotami in kuhanim vinom ter občudujemo lučke in nasmejane obraze. Prepevamo božične pesmi in se prepuščamo snežnim radostim. In tako naj tudi ostane, naj bodo to prazniki veselja, miru, radosti, sreče in polnih miz.

Dom ima v tem času, ko soncu peša moč še posebej velik pomen v našem vsakdanjiku. Ker je dan kratek in narava počiva, preživimo več časa v našem domovanju. Grejemo se ob toplih napitkih, se pogovarjamo, ustvarjamo in crkljamo. Za vas imamo nekaj predlogov, kako v svojem domu pričarati vonj po Božiču.


KAKO DOMA USTVARITI VONJ PO BOŽIČU

ADVENTNI VENEC
Vsako leto prvo poskrbimo za venček s štirimi svečami, ki ponazarjajo štiri adventne nedelje. Nekateri pri izdelavi in okrasitvi adventnega venca sledijo izročilu in tradiciji, nekateri se predajo domišljiji, nekateri pa kar preprosto kupijo gotovega. Da so lahko adventni venčki tudi drugačnih oblik, kot zgolj okrogli, ni več novost. Za izdelavo lahko uporabimo šibje, zimzelene vejice smrečja, bodike, bršljan ali mah. Lahko se lotimo modernih pristopov in naredimo venček iz testenin, šalčk, novoletnih okraskov in lučk. Predlagamo naravno zimzeleno smrečje, ki bo v vašem domu ustvarilo poseben vonj po smrečju.

VENEC ZA VRATA
Okrasite vhodna vrata z božičnim vencem, vaši obiskovalci bodo takoj začutili vaše gostoljubje in praznično vzdušje. Venec na vratih ustvari prav posebno vzdušje vsakič, ko nas pozdravi. Venci na vratih so lahko prečudovit dodatek dlje časa, ni treba da jih uporabljamo samo decembra. Stilsko dodelane, magične in unikatne lahko uporabite kadarkoli v letu.
ZAKURIMO OGENJ
Kamini in peči na drva oddajajo prav poseben vonj, ki nam daje občutek varnosti, domačnosti in topline, prasketanje ognja pa ima pomirjujoč občutek. Če kamina ali peči na drva nimamo uporabimo dišeče svečke – z vonjem po gozdu. V mrzlih dneh, ko je zunaj tema pomeni rumena migajoča svetloba upanje in radoživost.

SPECIMO PIŠKOTE
Brez peke piškotov ne gre! A veste da nepremičninski agenti nastavijo piškote ob ogledu nepremičnine? Vonj sladkorja, masla in moke je neverjetno omamen, rezultat pa na koncu še pojemo. Piškote še nekoliko okrasimo, saj bodo na ta način še bolj zanimivi za naše najmlajše družinske člane. Ob piškotih pa ne pozabimo na potico – kraljico in božični kruh.

OKRASIMO BOŽIČNO DREVO
Božično drevo je najprepoznavnejši simbol božičnega časa, naj bo bogato okrašeno, in obdano z lučkami. Seveda ima živo drevo in vonj smrečja poseben čar, vendar ne pozabite da je drevo živo in lahko poskrbite, da ga po adventnem času ne zavržete, ampak posadite.

SKUHAJMO KUHANO VINO
S toplim »kuhančkom« se grejemo ob mrzlih zimskih večerih. Kuhano vino je enostavno za pripravo, potrebujemo samo vino, vodo, sladkor in začimbe. Tako ni razloga, da se ne bi s toplim napitkom greli ob kaminu in oknu. S svojim vonjem pa bo naš dom spremenil v topel in božični ambient.

POSUŠIMO CITRUSE IN JABOLKA
Citruse, ki jih imamo po večini doma, kot npr. pomaranče, limone, grenivke ter jabolka, narežemo na tanke rezine in jih posušimo v pečici. Zraven opojnih dišav dobimo naravne okraske, s katerimi lahko dekoriramo venčke ali miz

BOŽIČNI FILMI in GLASBA
Čeprav božični filmi in glasba nimajo vonja, pomembno prispevajo k celotnemu vzdušju. Si predstavljate praznike brez da bi slišali pesem Last Christmas od skupine WHAM ali zimzelene Bele snežinke, ali božični čas brez filma Sam doma?

Poskrbimo, da ta prekrasen čas preživimo v urejenem domu, kjer se bo veselje družiti, planirati, spominjati in se radostiti novega leta. Povabimo v naš dom ljudi, ki so nam blizu, ki nas navdihujejo in katere navdihujemo mi. Igrajmo družabne igre, glejmo božične filme, smejmo se in delimo nasmehe ter objeme!božic božična dekoracija božični vonj prazniki novo leto

Najdi na blogu

Categories / Tags