Nepremičnina v tujini? Zakaj pa neLe koga kdaj pa kdaj ne zamika pobeg v kako eksotično, lepo, romantično ali zgodovinsko okolje, ki nam ponuja tisočero doživetij. Marsikdo sanja o hiški v Dalmaciji, nasadu oljk v Istri, o študiju v Londonu, mondenem stanovanju v New Yorku, plantaži riža na Baliju ali o deskanju v Avstraliji. Zakaj ostati samo pri sanjah? Najnovejša raziskava o evropskih trendih na trgu nepremičnin, ki ga je izvedla RE/MAX Evropa, je pokazala da 25% Evropejcev resno razmišlja o nakupu nepremičnine v tujini.
Preden pa začnemo pakirati, temeljito premislimo o razlogih nakupa nepremičnine v tujini. Ali se želimo v tujini izobraževati, delati, morda upokojiti. Naša naloga je da pridobimo čim več informacij o želeni destinaciji kot npr. kako je urejeno zdravstvo, varnost, infrastruktura, kakšen je življenjski standard, cene, kakšna je klima ter vse ostale dejavnike, ki bi lahko vplivali na našo odločitev.
Mlade nemalokrat privabi v tujino šolanje in po uspešnem zaključenem študiju poiščejo tudi prvo svojo zaposlitev. Odločijo pa se tudi za spremembo okolja v daljne in relativno »poceni« države. Države, ki naj bi omogočale ugodno življenje so Tajska, Filipini, Vietnam, Zelenortski otoki in države v Srednji Ameriki.


Na drugi strani so starejši, ki si želijo v jeseni življenja preživljati dneve ob kozarcu Don Perignona pod palmami ali pa se odločijo za minimiziranje stroškov in iščejo države, kjer bodo s svojo pokojnino dostojno živeli in dobili največ. Pred tako pomembno odločitvijo, kot je nakup ali najem nepremičnine v tujini predlagamo da se najprej odpravite na dopust na želeno destinacijo in jo preizkusite z veliko žlico. Našo globalno ponudbo nepremičnin lahko najdete na spletni strani RE/MAX Global. Ob tem pa ne pozabite, da za pomoč pri nakupu nepremičnine v tujini, ki bo ustrezala prav vsem vašim željam smo tu za vas. Z našo pomočjo lahko ustvarite dom, kjerkoli želite!nakup nepremičnine tujina selitev živlljenski stil nakup počitniške nepremičnine.

Najdi na blogu

Categories / Tags