Preden se odločite za nepremičninskega posrednika, mu postavite 10 ključnih vprašanj


Ste se odločili, da je čas za prodajo vaše nepremičnine in sedaj ne veste kako bi se tega lotili? V poplavi nepremičninskih posrednikov ste izbrali nepremičninskega posrednika preko katerega prodaja teče že nekaj mesecev. Velika neaktivnost in neažurnost izbranega nepremičninskega posrednika vas je seveda začela motiti in želite si, da bi se pri prodaji vaše nepremičnine končno nekaj premaknilo. Preden se odločite za nepremičninskega posrednika kateremu boste zaupali prodajo vaše nepremičnine, je na mestu, da temu posredniku ali posrednici postavite 8 ključnih vprašanj.

1. Koliko hiš/stanovanj ste prodali do sedaj?

Za prodajo vaše nepremičnine si želite strokovnjaka, ki pozna posel in je tekom izkušenj in podpore nepremičninske agencije pridobil veliko znanja na področju prodaje nepremičnin. Če pa je ta prodaja nepremičnin zajemala podobne nepremičnine kakor je vaša, je pa to toliko bolje.

2. Ali lahko govorim s kakšno vašo preteklo stranko?

Četudi ne boste poklicali posrednikovih preteklih strank, vam bo to vprašanje dalo veliko informacij o posredniku in njegovem delu. Vsekakor ne morete pričakovati, da bi nepremičninski posrednik razkril ali vam dal podatke kakšne njegove pretekle stranke. Boste pa takoj videli kakšen bo odziv nepremičninskega posrednika ob vašem zastavljenem vprašanju.

3. Kakšen je vaš marketinški načrt?

Ob uporabi standardnih orodij in platform za objavo oglasov, mora posrednik spremljati trende prodaje in biti kreativen. Na voljo je veliko nepremičninskih posrednikov, ki za svojo stranko objavijo oglas samo na portalih, kakor so nepremicnine.net, bolha ali salomon. Nekaj pa je takšnih posrednikov, ki se za prodajo vsake nepremičnine izjemno potrudijo tudi z drugačnimi marketinškimi prijemi.

Marketinški načrt - nepremičninski posrednik

4. Kako dolgo običajno traja postopek prodaje?

S poznavanjem običajne časovnice boste vedeli, kaj lahko pričakujete glede prodaje vaše nepremičnine. Kaj so tisti standardni postopki in kako dolgo trajajo.

5. Kaj naj storim, da bo moja nepremičnina pripravljena na prodajo?

Dober posrednik ve, kaj želijo kupci in vam lahko svetuje glede aktivnosti, s katerimi boste dosegli višjo ceno in večje zanimanje za nepremičnino. Vsekakor vam bo dober strokovnjak svetoval tudi glede ogledov vaše nepremičnine, če je bolje tudi kakšno osebno stvar pospraviti, urediti kaj glede okolice hiše idr.

6. Kakšno je vase povprečno razmerje med začetno postavljeno in dejansko ceno?

Bližje, kot se razmerje približa 100%, manjša je razlika med pričakovano in dejansko ceno prodane nepremičnine. Dober posrednik vam bo znal tudi dobro oceniti in predlagati ceno za vašo nepremičnino, ki bo nepremičnino naredila zanimivo in predvsem iz nedostopne na dostopnejšo.

7. Kakšna je moja nepremičnina v primerjavi z drugimi na trgu?

Izkušen posrednik vam s pomočjo analiz pomaga razumeti vrednost vaše nepremičnine. Kakor že omenjeno, vam bo dober nepremičninski posrednik dobro svetoval glede pravilno zastavljene cene, realne cene.

8. Kakšen je največji izziv, ki ga vidite pri prodaji moje nepremičnine?

Posrednik, ki zna dobro analizirati in identificirati tako dobre kakor tudi slabe lastnosti vaše nepremičnine, vas ne bo skušal zavesti v podpis pogodbe. Izkušen in strokoven nepremičninski posrednik vam bo odkrito povedal, če bo ugotovil kakšen izziv zaradi katerega bi bila prodaja nepremičnine težja, in vas bo na to tudi opozoril.

9. Kako upoštevate ukrepe za Covid? Ali imate možnost, da delava na daljavo?

Če kupujete ali prodajate nepremičnino je danes še bolj kot kadarkoli potrebno, da izberete pravega nepremičninskega posrednika. Poleg drugih kvalitet mora uporabljati tehnologijo, s katero lahko izvede virtualne oglede ter opravlja sestanke in podpisuje dokumentacijo na daljavo.

10. Ali sodelujete tudi z drugimi nepremičninskimi posredniki?

Če kupujete nepremičnino je pomembno, da ima vaš posrednik dostop do velike baze prodajalcev in posrednikov, s katerimi lahko sodeluje pri iskanju. Če nepremičnino prodajate, je ključnega pomena, da je vidna čim večjemu številu kupcev, tako lokalnih kot tujih. 

Da boste z zagotovostjo izbrali pravega in strokovnega nepremičninskega posrednika, vas vabimo na spletno stran www.re-max.si, da izberete RE/MAX nepremičninskega strokovnjaka v vašem okolju.nepremičninski nasveti nepremičninski posrednik agent prodaja nepremičnine sodelovanje nepremičninskih posrednikov marketinški načrt strokovnjak za prodajo nepremičnin nasveti pri prodaji

Najdi na blogu

Categories / Tags