Kako v svojem domu podaljšati poletjePoletje se bliža koncu in vročina se poslavlja. Prihaja jesen, čas za vzpostavljanje novih rutin, ponovnega zagona in novih izzivov. To je tudi obdobje, ko se pogosto pojavi popočitniška otožnost in dolgočasna ponavljajoča se rutina. Monotonost, ki jo doživljamo po vrnitvi v rutino vpliva na padec razpoloženja, ki si ga pa lahko popestrimo s poletnimi vibracijami in prijetne poletne občutke s pomočjo majhnih sprememb v našem domu podaljšamo pozno v jesen. 1. Prepletanje notranjega in zunanjega pohištva


Prvi način, kako lahko podaljšate poletje, je, da prestavite obstoječe pohištvo. Namesto kamina kot osrednje točke v dnevni sobi, poskusite notranje pohištvo premakniti proti oknom oziroma na teraso. Nova postavitev vas bo spodbudila, da boste želeli ven, na prosto.  Prepletanje notranjega in zunanjega pohištva združuje udobje v notranjih prostorih z mirnostjo na prostem. 


2. Dodatki in dekor


Dodatki lahko v vašem domu naredijo veliko razliko. Naravni materiali, kot so ratan, protja, les, lan, in lahke tkanine bodo pripomogli k temu, da bo vaš dom svetel in zračen.

Ne pozabite na zunanji prostor. Opremite ga z udobnimi blazinami in prevlekami. Udobnost vas bo spodbudila, da boste zvečer več časa želeli preživeti veni. Če boste ohranili enako barvno paleto, kot jo imate v notranjosti, boste svoj bivalni prostor lažje razširili iz notranjosti na zunanjost. Ob pogledu skozi okna se boste znova nasmehnili, saj boste vedeli, da niste obupali nad poletno sezono. 3.SvetlobaPoletje si lahko podaljšate tudi s primerno osvetlitvijo. Ko pomislite na hladnejše mesece, verjetno pomislite na zatemnjeno in jantarno osvetlitev. Običajne žarnice zamenjajte z LED žarnicami, ki so na voljo v različnih barvah in odtenkih. Vse od klasične tople bele do hladne modrikaste bele, ki posnema naravno dnevno svetlobo. Če se vam zdi, da je v vašem domu še zmeraj temno, premaknite velike kose pohištva, da ne bodo zastrli oken. Če v vašem prostoru ni veliko naravne svetlobe, poskusite z ogledali. Edinstvena ogledala popestrijo vsak prostor in postavitev nasproti okna bo v vaš prostor prinesla več svetlobe.
4. Zelenje


Ni boljšega načina, da v svoj dom vnesete poletje, kot da ga povabite vanj. Nekatere od rastlin, ki ste jih gojili zunaj, bi bile videti čudovito v notranjosti vašega doma. 

Poskusite s tropskimi rastlinami in palmami. 

5. Poletne vonjave

Vonj je eden od najbolj izpopolnjenih čutov, povezanih s sprožanjem čustev, toda ko gre za notranjo opremo, pomen dišave za dom in njeno sposobnost, da pozitivno vpliva na naše razpoloženje, velikokrat spregledamo. Eden najlažjih načinov, kako v svoj dom vnesti vonj poletja, je uporaba difuzorja z eteričnimi olji z lahkotnimi, zračnimi in cvetličnimi notami. Ne pozabite na sveže cvetje in citruse.interior kakovostbivanja poletje opremljanje notranji dizajn prenova doma renoviranje hiša

Najdi na blogu

Categories / Tags