Kako učinkovito prodati nepremičnino


Korak 1: Odločite se, kako boste prodajali

Od načina prodaje so odvisni številni vidiki prodajnega procesa, vključno s strategijo in stroški prodaje do priprav, povezanih s prodajo nepremičnine.

Nepremičninski posrednik RE/MAX vas lahko zastopa in vam pomaga pri prodaji, pri čemer pripravi dokumentacijo, komunicira s strankami, poskrbi za profesionalno oglaševanje, pomaga pri določanju cen in se prilagaja pričakovanjem lokalnega trga, s čimer vam prihrani veliko časa, denarja in nevšečnosti.


Korak 2: Določite oglaševano ceno

Pri določanju cene vaše nepremičnine je treba najti ravnovesje med osebnimi pričakovanji in tržnimi razmerami. Kako določite ceno svoje nepremičnine, lahko pomeni veliko razliko med končno ponudbo, s pravo ceno pa lahko tudi skrajšate čas vaše nepremičnine na trgu.

Ko ocenjujete vrednost svoje nepremičnine, razmislite, ali je pomembnejši čas ali denar. Če želite nepremičnino hitro prodati, lahko določite konkurenčnejšo ceno; po drugi strani pa se lahko odločite, da boste za višjo ceno morali opraviti veliko več ogledov ter dalj časa čakali na pravega kupca. 


Korak 3: Pripravite svojo nepremičnino na prodajo

V boljšem stanju kot je vaša nepremičnina, več ponudb boste prejeli in lažje boste upravičili ceno.

Korak 4: Vidnost vaše nepremičnine na trgu

Če sodelujete z nepremičninskim RE/MAX nepremičninskim posrednikom, bo poskrbel, da bo vaša nepremičnina izpostavljena na pravi način in čim več potencialnim kupcem, preko vseh pomembnih tržnih kanalov.

Korak 5: Predstavite svojo nepremičnino


Ogledi so pomemben del postopka prodaje. Več ljudi, ki si nepremičnino ogleda, večja je verjetnost, da boste prejeli ponudbo.

Ko vašo nepremično prodajate in predstavljate potencialnim kupcem je potrebno, da ste zmeraj pripravljeni, da si jo ogledajo; da je očiščena pospravljena in brez nepotrebne navlake, da si jo lahko potencialni kupci ogledajo brez motenj.

Korak 6: Pregled ponudb in pogajanja

Če je kupcu nepremičnina všeč, bo oddal uradno pisno ponudbo. Ponudbo kupec predloži posredniku prodajalca.

RE/MAX posrednik ima možnost, da kupcem omogoči, da svoje ponudbe oddajo preko Max dražb – spletnega portala za oddajo ponudb, kar omogoči hiter, transparenten in pregleden postopek, tako za prodajalce kot za kupce.

Več o spletnem portalu Max dražbe si lahko preberete na tej povezavi https://www.maxdrazbe.si/.#remax #remaxslovenija #nepremicnineslovenija #realestate #nepremicninskiposredniki #prodajanepremičnine #svetovanje #maxdrazbe

Najdi na blogu

Categories / Tags