Nasveti in triki, da bo vaša dnevna soba videti bolj prostorna


Zaradi pomanjkanja prostora lahko dnevna soba deluje utesnjeno in prenatrpano, kar ni idealno v prostoru, v katerem se želite izklopiti, umakniti in sprostiti. Ugotavljanje, kako povečati majhno dnevno sobo, ima svoje izzive, vendar s pametno uporabo barv, postavitvijo pohištva in preprostimi vizualnimi triki majhne dnevne sobe ni težko narediti bolj prostorne.

Začnite tako, da si dnevno sobo dobro ogledate in ugotovite, kateri deli delujejo dobro in kateri ne tako dobro. Ponovna ocena prostora, odstranitev predmetov, ki si ne zaslužijo svojega mesta, in sprememba razporeditve lahko v majhni dnevni sobi naredijo čudeže. In seveda je dobro čiščenje odličen način za sprostitev prostora, ki bi ga lahko bolje izkoristili.

Pri idejah za majhno dnevno sobo barva spremeni pravila igre. Uporaba umirjenih barv in pomirjujočih odtenkov v celotnem prostoru lahko pripomore k umiritvi zasedenega prostora in ustvarjanju celostnega videza, ki je prostornejši in lažji za oči. Ko izbirate barve za svoj dnevni prostor, razmislite o tem, kako bi se v njem radi počutili. Morda razmislite o pomirjujočih, umirjenih zelenih tonih ali bolj naravnih nevtralnih barvah, ki bodo v prostor vnesle toplino in harmonijo.


  1. Naložba v veliko preprogo

Pri preprogah za dnevno sobo velja, da je velika boljša, zlasti v majhnih dnevnih sobah. Morda se zdi zanimivo, vendar lahko velika preproga pomaga raztegniti prostor, pritegne pogled in poveča tlorisno površino. Če je preproga premajhna, se lahko zdi, kot da lebdi sredi sobe, in ni v skladu s proporci večjih kosov pohištva. Če lahko, izberite preprogo, ki je enako velika (ali celo širša) kot kavč. Velika preproga bo v dnevni sobi delovala kot sidrna točka, ki lahko pomaga pri razporeditvi pohištva. 


  1. Odmaknite pohištvo od sten

Čeprav je v majhni dnevni sobi mamljivo vse pohištvo potisniti ob stene, da bi povečali tlorisno površino in ustvarili občutek večjega prostora, ima to lahko pravzaprav nasproten učinek. Če je vse pohištvo potisnjeno ob stene, lahko to omeji občutek prostora in obzorja, zaradi česar je sodobna majhna dnevna soba videti veliko manjša. Poskusite odmakniti zofe in fotelje od sten, da bodo imeli več prostora za "dihanje". Gre za enostavno rešitev, kako povečati majhno dnevno sobo, poleg tega pa bo prostor postal bolj prijeten. Nič več mrtvega prostora na sredini sobe, zato družite sedežne garniture, da ustvarite bolj sproščen in družaben občutek.


  1. Spustite več svetlobe v prostor

Naravna svetloba lahko pomaga povečati občutek prostora v majhni dnevni sobi, tako da je ta svetlejša, bolj zračna in veliko večja. Izogibajte se težkim zavesam in trdnim žaluzijam, ki blokirajo sončno svetlobo, in se raje odločite za lahka platna, voale in prosojnice, ki bodo prepustili največ svetlobe. Eden od trikov za majhne dnevne sobe, ki lahko pomaga raztegniti prostor, je namestitev daljšega droga za zavese na okno standardne velikosti. Če podaljšate drog na obeh straneh okna, bo okno videti širše, zavese pa se bodo lahko popolnoma umaknile in vanj bo prodrla dodatna svetloba.


  1. Dodajte višino s kontrastno barvo stropa

V majhni dnevni sobi brez veliko dnevne svetlobe lahko strop pobarvate v svetlejšo barvo, kar bo prostor polepšalo in mu dalo občutek vzvišenosti. Tako se boste manj zavedali, kje se končajo stene in začne strop, in ustvarili vtis dodatne višine. Za poudarjanje občutka višine lahko uporabite tudi ideje za osvetlitev majhne dnevne sobe.


  1. Dodajte ogledala v velikem formatu

Morda gre za star in pogosto uporabljen trik, vendar je pametna postavitev ogledal v dnevni sobi odličen način, da se majhen prostor zdi večji, kot je v resnici. Postavitev velikega stenskega ogledala nasproti okna ali pritrditev stoječega ogledala ob steno odbija svetlobo nazaj v prostor in ustvarja iluzijo, da se prostor razteza dlje, kot se v resnici, zaradi česar je prostor tudi svetlejši, zračnejši in prostornejši.#remax #remaxslovenia #home #livingroom #spacious

Najdi na blogu

Categories / Tags